Augustus1999
nummer nul | piloot
Krijg de hik

TOPZOveel
Tarantino-films

The Wolf
>> Pulp Fiction
Deze film is soms zo verwarrend. Hij is namelijk in zijn geheel niet chronologisch. Dit meesterwerk vertelt drie verhalen die kriskras door elkaar lopen. Zo zie je dat Vinnie (gespeeld door John Travolta) wordt doodgeschoten en een half uurtje later loopt-ie weer springlevend door het beeld.
De figuren die in deze film rondlopen zijn echt geweldig. Mijn persoonlijke favoriet is Winston Wolf (a.k.a. The Wolf). Een maffioos baasje die alles onder controle heeft, snel praat en door de straten van LA scheurt met zijn bolide.
Het hoogtepunt van de film vind ik de preek van Jules (Samuel L. Jackson). Hij verkondigt dit Bijbelstuk (Ezekiel 25:17) altijd voordat hij iemand vermoord.

>> Reservoir Dogs
Een hele rauwe film. Reservoir Dogs is gemaakt in de beginperiode van Tarantino's regiseursschap. Je ziet duidelijk dat het geen miljoenenproductie is, maar dit doet de film meer goed dan kwaad.
Deze film is het verhaal van een mislukte roofoverval op een juwelier. Je ziet alle hoofdrolspelers in aanloop naar en direkt na de overval.
Een luguber stukje film is de scene waarin het oor van een politie-agent wordt afgesneden. Je moet bij deze film wel een sterke maag hebben. Reservoir Dogs

>> Jackie Brown
Jackie (Pam Grier) smokkelt geld voor een crimineel, gespeeld door Samuel L. Jackson. De politie is hier achtergekomen en arresteerd haar. Jackie vertelt aanvankelijk niets, maar na een gesprek met de crimineel geeft ze toch informatie aan de politie. Ze stelt hen voor om geld het land in te blijven smokkelen. Uiteindelijk gaat ze er met een enorm geldbedrag vandoor.
Deze film wordt opgeluisterd door geweldige soulmuziek. De combinatie is echt geweldig. Tarantino besteedt in al zijn films veel aandacht aan de muziek en dat is ook nu weer goed te horen.


Copyright Bjorn Franke 1999

topzoveel
Muziekintro's
Tarantino-films

breenweef
Y2K: Geen probleem
USEgrot
HTML-shirt
iMac
Een frisse plee

e-zel
HTML-code
Teeth me!
360degrees
4tX
Dwaallichten


Word lid!

linksrechts
PulpFiction.de
Nieuwsgroep
Devine Director
PF Secrets
Ezekiel 25:17
Gump Fiction
Resevoir Dogs
Every Dog Has ...
Jackie Brown
JB Soundtrack