Augustus1999
nummer nul | piloot
Krijg de hik

TOPZOveel
Mooiste Muziekintro's

Pink Floyd
>> Shine on you crazy diamond - Pink Floyd
Een intro is het mooist als het een geheel vormt met de rest van het nummer. Het allereerste begin van "Crazy diamond" is eigenlijk nogal saai, maar het vervolg is zo oorstrelend dat de saaiheid kunst lijkt te worden. Het nummer begint met een orgel die met één accoord alle registers open gooit. Steeds komen er meer instrumenten bij en na zes minuten vormt de stem van David Guilmoore de "icing on the cake".

>> Twilight - Electric Light Orchestra
Dit nummer begint als een soort aankomst van een ruimteschip. Een robot-achtige stem kondigt het schip aan onder de tonen van een symfonie-orkest.. En dan knallen de drums, gitaren en synthesizer er in.

>> Along the watchtower - Jimi Hendrix
De vorige nummers begonnen allemaal heerlijk rustig, dit nummer van Hendrix knalt er in één keer in. De drums schudden je wakker en worden gevolgd door een waanzinnig felle gitaarsolo. Dit nummer zat ook in Forrest Gump. Tijdens een hele rustige scene waarin je een aantal soldaten door de jungle ziet lopen, valt dit nummer er na een seconde of vijf in. Je schrikt je het apenlazarus.

Dream Theatre
>> Space dye-vest - Dream Theatre
Symfonische bands zijn altijd goed in het maken van geweldige ballads. Of je "Space dye-vest" een ballad mag noemen, weet ik niet. Michael Bolton maakt immers ook ballads, dan zou deze betiteling een beledeging zijn voor Dream Theatre. Het begin van dit nummer is een pianostuk. Op basis van een paar accoorden worden enkele variaties gespeeeld. Zo simpel, maar o-zo mooi.


Copyright Bjorn Franke 1999

topzoveel
Muziekintro's
Tarantino-films

breenweef
Y2K: Geen probleem
USEgrot
HTML-shirt
iMac
Een frisse plee

e-zel
HTML-code
Teeth me!
360degrees
4tX
Dwaallichten


Word lid!

linksrechts
Pink Floyd
Bright Side ot Moon
ELO Part 2
SpacePort ELO
Jimi Hendrix
Dood van Hendrix
Dream Theatre